uit de oude doos

(Fleur:21 februari 2019) Wie wat bewaart die heeft wat. Van tijd tot tot smijt ik van alles weg, maar deze schatkist had ik gelukkig nog bewaard. Hij is gevuld met materiaaltesten: kleine schatten gemaakt in een tijd dat tijd nog eindeloos vloeibaar leek. ‘Papier-maché plus’ of ‘papier-maché deluxe’ noem ik het ook wel. Schatten gemaakt met verschillende papiersoorten, gemixt met zaagsel, vezels, gips en diverse lijmmengsels. Prachtige texturen en huiden had ik gemaakt, maar uiteindelijk heb ik de beelden waarvoor ik deze experimenten deed met ‘flock’ bedekt. Nu komt het weer van pas ter inspiratie bij de cursus MATERIA, bij het thema: ‘flexible massa’. Dat kun je breed zien. Zo werd sneeuw ook al als flexibele massa genoemd: wat heerlijk toch dat ik van die breeddenkende cursisten heb.