uitje groninger museum

(Fleur: 10 november 2019) De filmpjes van de werken van Daan Roosegaarde die ik had gezien waren prachtig en rede om naar het Groninger museum af te reizen. In gezelschap van 9 (oud-)cursisten bezocht ik gisteren het Groninger museum, waar hij exposeerde. In de expositie moest je overgeven aan het spelen om de werken goed te ervaren, wat tot prachtige foto’s leidde. Geweldig om kinderen mee naar toe te nemen. Zelf denk ik dat het werk van Roosegaarde beter tot zijn recht komt buiten het museum, waar het verrassingseffect en verwondering meer grip op je krijgen.

De expositie van Mendini was groter dan verwacht, zeer interessant, met veel bijzondere stukken. De audiotour heb ik snel retour gebracht, die was meer gericht op de beleving van kinderen.

De grote verrassing en topper van de dag was voor mij het werk van Peter Struycken dat hij speciaal voor het Coop Himmelb(l)au-paviljoen maakte. Een installatie gebaseerd op een muziekstuk, waarbij je op 5 grote beeldschermen betoverende dynamische kleurrijke beelden ziet. Daar zijn we heel lang naar blijven kijken.

Het was een goede en gezellige dag.