13 jan t/m 25 feb 2024

Bezoektijden

di t/m zo 14 -17 uur

Boterhal
Kerkplein 39, Hoorn

VLIETEND

Op uitnodiging van de kunstenaarsvereniging De Boterhal in Hoorn, organiseert de Nederlandse Kring van Beeldhouwers begin volgend jaar een expositie. De Boterhal is gevestigd in het voormalige Sint-Jans Gasthuis: een monumentaal pand uit 1563.

Vlietend is een oudhollands woord voor beweging, stromen, vloeiend, golvend, gutsend, vloeibaar.

24 jan t/m 5 mei 2024


Bezoektijden
Check even de agenda
wo & vr 12-16 uur

Hooglandse Kamer
Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden

IN BETWEEN

DUO expositie Zerrou & Fleur van den Berg
De Leidse kunstenares Fleur van den Berg studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In haar werk vraagt zij zich af hoe het is om mens te zijn. Daarbij wordt haar aandacht getrokken door de transities die bij het leven horen. Wat gebeurt er tussen stilstand en overgave, eenzaamheid en verbondenheid, vastzitten en loskomen, angst en liefde?
De Leidse broers en kunstenaars Khalid en Rachid Zerrou studeerden beide aan de Nederlandse Fotovakschool. Zij ontwikkelden zichzelf tot 3D-papierkunstenaars. In hun werk laten zij hun Arabische erfgoed samenvloeien met de strakkere esthetiek van de westerse wereld waarin zij zijn opgegroeid. Door de stijl van islamitische mozaïeken te verbinden met minimalistische invloeden, creëren zij een brug tussen culturen èn tijden.

2 t/m 30 maart 2024

Ruimte Remmelink
Voorstraat 14, Delft
vr 13 -17 uur
za 12-17 uur

Opening
2 maart 16 uur


Rondetafelgesprek
16 maart 11 uur via aanmelding

Finisage
30 maart 16 uur

Holy Moly

Op uitnodiging van het collectief ‘about a woman’ maak ik een nieuw werk voor de tentoonstelling ‘wholy moly’.  about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld.

Maritsa van Luttikhuizen, Astrid Moors, Debbie Voerman, Rolina Nell, Sietske Remmelink en ik onderzoeken op eigen wijze het thema ‘feminine divine’ in ons werk.

22 mrt t/m 14 apr 2024


Opening
22 maart 19:15 op uitnodiging

Bezoektijden

Eemklooster
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Living the Glass Age – glaskunstbiënnale

Biënnale Living the Glass Age is een expositie-drieluik: CONNECTED – THROUGH GLASS – INTO THE FUTURE. Living the Glass Age zet samen met 30 professionele kunstenaars de toepassing van glas in de kunst breder op de kaart.
Daarnaast is er een VERDIEPINGSPROGRAMMA met interessante lezingen, workshops en demonstraties.

apr – okt 2024


Opening
13 april 15:00 op uitnodiging

Bezoektijden
April t/m oktober: 8.00 – 19.00 uur
Kijk op de website voor actuele informatie

De man van taal, neemt je mee op pad: data volgen nog

beelden en bomen

Twee honderdjarigen; moderner dan ooit
In 2024 viert het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn dat het 100 jaar bestaat. Ter gelegenheid daarvan nodigde het arboretum de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) uit voor een tentoonstelling van voor- tot najaar.

Beelden en bomen, een symbiose van kunst en natuur
In het Nationaal Bomenmuseum Gimborn zullen de kunstwerken van ruim 35 beeldhouwers uit heel Nederland een intrigerende dialoog aan gaan met de natuur om hen heen. Er zijn beelden die lijken op te gaan in de natuur, alsof de maker zoekt naar paradijselijke harmonie. Er zijn er ook die met hun geometrische vormentaal laten zien: dit is niet gegroeid, maar gemaakt door een mens. Contrast. En er zijn er die een verhaal vertellen. Over natuuronderzoek bijvoorbeeld, of over biodiversiteit. Er zijn beelden waar maandenlang aan gewerkt is in het atelier. En er zijn kunstenaars die op locatie hun werk creëren, te volgen door de bezoekers van het arboretum. Zo rijk geschakeerd als het Nationaal Bomenmuseum Gimborn is, zoveel variatie laat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers zien. Dit alles ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van dit feeërieke arboretum.