25 mei t/m 29 jun 2024

Bezoektijden

wo t/m za van 12 – 17 uur

Kunsthuis Waterland
Peperstraat 36 | Purmerend

Schoonheid en verval

Nog weer een leuke expositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Dit keer tonen 17 leden werk in het thema ‘Schoonheid en verval’. Met beelden over ons eigen bestaan, onze omgeving, tijdelijkheid, transformatie en meer.
Van mij is te zien: ‘she’s not here not there, but somewhere in between’, ‘leeghoofd’ en ‘vervliegen’ (zie foto).

13 april t/m 8 juni 2024

Bezoektijden
wo t/m vr van 10 – 17 uur
za 10-16 uur

Galerie Nederlandse kring van Beeldhouwers
Pimpelmees 3 | Soest

voorBEELDEN, nieuwe leden NKvB

In de zomer van ‘23, ben ik lid geworden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Het afgelopen jaar, heb ik al deelgenomen aan veel mooie tentoonstellingen in de eigen galerie en daarbuiten. Het voelt dan ook een beetje gek om mee te doen aan voorBEELDEN, expositie van nieuwe leden van de kring. Wel leuk.

apr – okt 2024


Opening
13 april 15:00 op uitnodiging

Bezoektijden
April t/m oktober: 8.00 – 19.00 uur
Kijk op de website voor actuele informatie

De man van taal, neemt je mee op pad: data volgen nog

beelden en bomen

Twee honderdjarigen; moderner dan ooit
In 2024 viert het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn dat het 100 jaar bestaat. Ter gelegenheid daarvan nodigde het arboretum de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) uit voor een tentoonstelling van voor- tot najaar.

Beelden en bomen, een symbiose van kunst en natuur
In het Nationaal Bomenmuseum Gimborn zullen de kunstwerken van ruim 35 beeldhouwers uit heel Nederland een intrigerende dialoog aan gaan met de natuur om hen heen. Er zijn beelden die lijken op te gaan in de natuur, alsof de maker zoekt naar paradijselijke harmonie. Er zijn er ook die met hun geometrische vormentaal laten zien: dit is niet gegroeid, maar gemaakt door een mens. Contrast. En er zijn er die een verhaal vertellen. Over natuuronderzoek bijvoorbeeld, of over biodiversiteit. Er zijn beelden waar maandenlang aan gewerkt is in het atelier. En er zijn kunstenaars die op locatie hun werk creëren, te volgen door de bezoekers van het arboretum. Zo rijk geschakeerd als het Nationaal Bomenmuseum Gimborn is, zoveel variatie laat de Nederlandse Kring van Beeldhouwers zien. Dit alles ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van dit feeërieke arboretum.