ikinmij

(Fleur: 5 augustus 2022) De expositie ‘Human’ toont beelden van 13 beeldend kunstenaars in Hofje van Mevrouw van Aerden in Leerdam. Curator van de tentoonstelling is Piet Augustijn. Speciaal voor de tentoonstelling maakte een nieuw buitenbeeld: ‘ikinmij’.

IKINMIJ
De persoon mist van alles aan het lijf, de tors en benen zijn verdraaid in een ongemakkelijke positie. Het beeld heeft een mooi klein mensje in zich. Deze verbeeld de hoe iemand zichzelf ziet en hoe iemand zich voelt van binnen. Die persoon is niet hetzelfde als wat een ander ziet aan de buitenkant. Door het venster, een lijst, is de binnenpersoon nu zichtbaar. Voor mij gaat het beeld over kwetsbaarheid op veel manieren, geïnspireerd op de mensen om mij heen, mensen die het moeilijk hebben, die eenzaam zijn. De kleuren aan de onderzijde van het beeld zijn zachte kleuren die het kwetsbare benadrukken. Het beeld is gemaakt van yesmonite 730, een 2 componenten-materiaal zonder oplosmiddelen. Voor de kleur heb ik gebruikt gemaakt van minerale pigmenten. Het is geschikt voor buiten. Indien je interesse hebt in het beeld neem dan contact met mij op.

Deelnemende kunstenaars
Curator Piet Augustijn heeft werk bijeen gebracht van de volgende kunstenaars: Jan Aldenhoven, Hans van Bentem, Fleur van den Berg, Marieke Bolhuis, Erik Buijs, Maria van Gerwen, Herman Lamers, Pepijn van den Nieuwendijk, Josje Caecilia Schepman, Camile Smeets, Det Smeets, Sjaak Smetsers en Joost van den Toorn.

Het Hofje is gesticht op de ruïnes van het Kasteel van Leerdam. Het is een mooie historische plek, in de tuin kun je de restanten van het oude kasteel zien, ook staan er veel fruitbomen. Een bezoek is natuurlijk goed te combineren met een bezoek aan het glasmuseum.

De expositie opent 6 augustus om 15.00 uur en loopt tot 10 september.
Kerkstraat 67, Leerdam
do t/m za 13 tot 17 uur