# BSO’tKasteel #Leiden #2011 #zeecontainer #CharlotteProvot #FleurvandenBerg #participatieproject #spel

Maak een ombouw voor de zeecontainer op het buitenterrein.
Het zou leuk zijn als er een spel-element aan gekoppeld kan worden. Betrekt de kinderen bij het proces.

BSO ‘t Kasteel, Wijken voor Kunst, WOZ Fonds, Trigon en Nicolaas Verfindustrie.

 

We vragen de kinderen om input middels vragenlijstjes, enquete, een muur met geeltjes, collages, schilderingen en knutselworkshops. En een ‘bouwen met snoep’ workshop.
De input van de kinderen leidt tot: een wereld waar alles is, je niet hoeft te leren, maar wel alles weet. Een hedendaags LUILEKKERLAND.
Hoe ziet luilekkerland anno 2011 eruit?
Alles wat je wenst is aanwezig en ligt er voor het grijpen, ook is het een omgekeerde wereld, een wereld met onmogelijke dingen. De kinderen dromen van snoep, lekker eten, spelletjes en mooie dingen. Er is een gameboom, een assecoiretuin, er zijn zwevende eilanden in de lucht, er is de bron van de jeugd en een een spel waarin je je bevindt.
Samen met kinderen nagedacht over een ‘levend stratego met snoep’. De bonbom werd bedacht!

Het ontwerp voor Luilekkerland maak ik samen met Charlotte Provot, een student aan de Willem de Koning Academie. Het fungeerde als een stageopdracht voor haar opleiding. Charlotte werkte sowieso al een dag in de week voor mij en haar illustratieve vaardigheden kwamen bij deze opdracht goed van pas. Charlotte heeft alle spelkaarten en spelfiguren ontworpen. Superleuk om met Charlotte samen te ontwerpen en uit te voeren.

 

Om de kinderen betrokken te houden bij het proces, hebben we de platen binnen beschilderd. Zo konden de kinderen het proces mooi volgen.Natuurlijk mochten de kinderen samen het kunstwerk onthullen, tijdens de feestelijke opening.

 

FOTO’S PROCES EN ONTHULLINGSFEEST