vrouw achter het raam

(Fleur: 28 januari 2019) Zij  hangt achter het raam bij Kunstcentrum Haagweg 4, ‘plantvrouw’. Ze heeft haar eigen raam, eigen kamer en eigen publiek. Zij is eenzaam maar prachtig. Zij roept nu andere gedachten en gevoelens bij me op dan toen ze nog bij mij ‘woonde’. Daar kon ik om haar heenlopen en haar aanraken. Wanneer het ochtendlicht op haar scheen was ze bijna etherisch. Ik ben niet de enige die graag aan haar zit. Veel mensen willen weten hoe ze voelt, ze zijn benieuwd naar haar huid. Soms vragen ze mij om toestemming, soms voelen ze ongevraagd. Ze is te koop deze vrouw achter het raam. Als je haar koopt is ze van jou, dan mag je haar aanraken. Je neemt dan verplichting op je goed voor haar te zorgen.

‘Berenjas’ hangt achter het andere raam. Net als ‘plantvrouw’ willen ze hem ook graag aanraken,  eronder schuilen, erin kruipen. Hij is ook te koop onder dezelfde condities.