HUMAN, expositie beeldentuin

(Fleur: 9 september 2021) Expositie ‘Human’ in de beeldentuin en binnenruimte in Zwammerdam. September en oktober 2021 zaterdag en zondag van 14-17 uur geopend en op afspraak.

Het was heel bijzonder om een expositie te cureren met binnen en buitenbeelden in de beeldentuin in Zwammerdam.  Prachtige mix van gerenomeerde  en van jonge kunstenaars.

‘Human’
Wat is het om mens te zijn?

Millennia lang zijn er mensbeelden gemaakt, beelden die vertellen wie of wat belangrijk werd gevonden in een bepaalde tijd. Met als oudst bekendste beelden de venusfiguurtjes. Wat is het om mens te zijn, nu, vandaag de dag? In onze wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat en er tegelijkertijd ook zoveel verschillende denkbeelden zijn?

In de beeldentuin van Zwammerdam tonen gerenommeerde en beginnende kunstenaars mensbeelden. Herkenbare, vervormde, vervreemdende, speelse, poëtische en geabstraheerde beelden. Gemaakt in uiteenlopende materialen zoals aluminiumcement, keramiek, cement, gips, textiel, glas, brons, metaal en kunststof. Moritz Ebbinger, Xandra Bremers, Karin Arink, Koen de Vries, Hannah Blom, Goretti Pombo, Wilma Kun, Iara Francisco Pedro, André Vranken, Marjan Waanders, Marlene Vleggeert, Emile van der Kruk, Sophie Mastenbroek, Adil Atrushi en Fleur van den Berg tonen 1 of meer beelden buiten en kleine werken binnen.

Human, Mensbeeld in de 21ste eeuw!
Informatie over de expositie: Fleur van den Berg 06-23914740
Informatie over de beelden tuin: Margreet Ooms 06 – 11 437 988
de beeldentuin