onder de oppervlakte

(30 mei 2023 Fleur) Nog een paar dagen, gaat het zien en duik onder de oppervlakte! Het was weer een feest om samen met Mieke de Waal en Jacqueline Bohlmeijer de expositie te organiseren. We ontmoeten elkaar bij sculpture network Europe, waar we alledrie lid van zijn. En ook voor deze expositie zochten we naar gemeenschappelijke grond. Die vonden we onder de oppervlakte.

Wat gaat er schuil onder de oppervlakte? Daarover gaat de tentoonstelling. Oppervlakkig gezien leven we in een land waar veel goed gaat. Nederland is welvarend, heeft al lang geen oorlog meegemaakt en klimaatverandering lijkt ons weinig te raken. De laatste tijd vertoont dat gepolijste beeld steeds meer scheuren. Niet alles is wat het lijkt.
Bijna twintig kunstenaars duiken letterlijk en figuurlijk onder de oppervlakte. Ze tonen de verborgen werelden, filosofische diepten, gelaagdheden, onderhuidse zaken waarmee zij zich bezighouden. In het onderbewuste is het spannend dolen, en ook in de fysieke wereld zijn er veel dingen waar we niets van weten of waarvan we ons niet bewust zijn. Onvermoede krachten schuilen onder de oppervlakte. Soms is daar hoop uit te putten voor de toekomst.

Van mij is er een nieuw beeld te zien: ‘The Perpetuum’ en een aantal andere beelden.
Zaterdag 3 juni vanaf een uur of 2 komen kunstenaars hun werk weer ophalen. Vanaf 1 uur ben ik in de galerie aanwezig en kun je me nog even treffen aldaar.

Waar: Kring van beeldhouwers galerie, Hazart, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest
Wanneer: t/m 3 juni 2023
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur; zaterdag 10.00-16.00 uur.