passen, slijpen: spierballen

(29 maart 2019: Fleur) Al doende makend kom je een heel eind! Zo was het voor mij ook met het grote beeld. ‘En ook al lukt het niet, dan leer je ervan’ was mijn devies. Na het bouwen en bakken liep ik tegen een paar ‘leermomentjes’ aan. Op dezelfde dag een segment afmaken en aan een nieuw segment beginnen, zodat de krimp zo gelijk mogelijk blijft: had ik niet gedaan. Hierdoor pasten de delen niet overal goed op elkaar. Ook had ik niet voldoende tussenruimte aangebracht, belangrijk voor het aan elkaar bevestigen van de verschillende segmenten. Gelukkig kreeg ik hier handige adviezen voor van Zuliani van ‘Kunst en Terrazzo’ in Zoetermeer. Eén voor één heb ik de delen buiten passend geslepen. Sjouwen, passen, aftekenen, tillen, slijpen, tillen, kijken, passen enzovoorts. Ik kreeg er enorme spierballen van.