‘She’s not here, not there, but somewhere in between’

Play Video

(Fleur: 9 april 2022) Dit beeld maakte ik in samenwerking met leden van het Quilters gilde.

Voor het textielfestival van 2020 van Leiden was ik als kunstenaar gekoppeld aan het Nederlandse quilters gilde voor een samenwerkingsproject. Ik ontwierp patronen van vleugels, die de leden konden quilten. Bijna 600 prachtige vleugels zijn er gemaakt. Helaas werd het festival door corona geannuleerd. Dat gaf me tijd om alle vleugels te fotograferen. De foto’s toonde ik op Instagram: daily_quilted_wings. Het is een digitaal kunstwerk geworden.
Het beeld is ontstaan in corona-tijd. De onzekere tijd, en vele eenzaam gestorven mensen in het begin van de pandemie, vormden de bron voor dit beeld. Er zijn nog veel vleugels niet gebruikt in dit beeld. Daar wil ik nog een ander beeld mee maken.