beelden in je hoofd

(Fleur: 29 oktober 2020) Over het creatieve brein: Je kunt nog zoveel ideeën hebben in je hoofd. Zolang ze daar blijven zitten weet niemand van de prachtige dingen die jij voor je ziet. Zo voel ik mij door mijn imaginatie een groots kunstenaar. Helaas heb ik nog niet al die geweldige beelden uit mijn brein getrokken en daadwerkelijk gerealiseerd. Het werkelijk maken van de beelden die alleen jij ziet is een kunst op zich. Vaak zijn de dingen in je hoofd nog niet grijpbaar, niet uitgewerkt. Tijdens het realiseren krijgt het beeld duidelijker vorm. Soms behoorlijk anders dan je eerst dacht. Om te kunnen maken wat je wilt moet je over bepaalde vaardigheden beschikken en of mensen vinden die kunnen maken wat jij wilt. Kennis van materialen en mogelijkheden maakt ook dat de beelden in je hoofd duidelijker worden, omdat je al voor je kunt zien wat er mogelijk is. Misschien is het wel daarom dat ik steeds nieuwe dingen uitprobeer, niet zozeer omdat ik dat nu op zichzelf zo interessant vind, maar vooral omdat het mijn beeldend vocabulaire, mijn uitdrukkingsvermogen vergroot.